Nyheter – januari 2017

Soppkvällen - recept till Kycklingsoppan!

Publicerad söndag 2 dec, 13:03

Hej,

igår hade vi Soppkväll, som vanligt en mycket trevlig kväll i Hullgrensgården!

Flera efterfrågade receptet till Kycklingsoppan - det kommer här:

Kycklingsoppa 15 portioner

2 kg kycklingfilé
1,5 l vatten
4 hönsbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
8 schalottenlökar
5 vitlöksklyftor
1 liter vispgrädde (mellangrädde är ok)
7 dl mjölk
1 msk Vindaloo curry paste
3 msk Hot curry paste
4 msk vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
olja eller smör

* Sätt ugnen på 200 grader.
* Lägg kycklingfiléerna på en smord plåt, salta lätt. I ugnen ca 25 minuter.
* Lägg på folie efter 10 minuter, filéerna ska inte få färg.
* Koka upp vattnet i en stor kastrull och lös upp buljongtärningarna.
* Finhacka schalottenlök och vitlök, fräs i stekpanna en stund utan att få färg.
* Blanda ner lök, currypasta, salt, peppar och grädde i buljongen och koka upp.
* Blanda mjölet med lite av mjölken och vispa ner i buljongen med resten av mjölken.
* Koka upp och låt småkoka i några minuter.
* Skär kycklingen i småbitar och lägg ner i soppan.
* Smaka ev av med ytterligare salt, peppar och currypasta
* Servera med gott bröd till. Gärna också med mango chutney och crème fraîche.

/Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.