Nyheter – november 2021
Nyheter – mars 2021
Nyheter – november 2020
Nyheter – oktober 2020
Nyheter – september 2020
Nyheter – september 2019
Nyheter – mars 2019
Nyheter – januari 2017

Nyhetsbrev Juni 2021

Publicerad söndag 27 jun 2021, 16:56

Nyhetsbrev juni 2021

Som vi redan meddelat så blir det inget midsommarfirande i år heller. Evenemanget är för stort för att påbörjas och sedan inte kunna genomföras. Vi får ta nya tag 2022 istället. Vi önskar dock alla en riktigt glad midsommar och skön sommar i övrigt! Se våra aktiviteter för sommaren enligt nedan.

Rapportering från aktuella arbetsgrupper

  1. Vi har fått ett positivt besked från Kustlandet när det gäller bidrag till ett utegym i Södra Korpemåla. Nu väntar vi bara på klartecken från Jordbruksverket. Är någon intresserad av att hjälpa till med detta hör av er till info@patabygden.se. Vägföreningen i Korpemåla och Ålems Sparbank kommer också bidra med pengar till detta, vilket vi uppskattar väldigt mycket.
  2. I Pataholm väntar vi på kommunens slutliga förslag till förändringar och förbättringar av vår trafiksituation i köpingen.
  3. En arbetsgrupp har startats i Patamalm för att försöka reda ut vad som föranlett den märkliga hastighetshöjningen mitt i samhället. Kontaktperson är Maria Karlsson, maria.karlsson631002@gmail.com.
  4. Kontaktpersonerna för Grannsamverkan har haft möte och bestämt att försöka ha en samhällsinformation i någon form till hösten. Sammankallande i gruppen är Adam Fantenberg, adam.fantenberg@hotmail.com.
  5. Vi har fått svar från både Region Kalmar och Mönsterås kommun när det gäller våra skrivelser och medborgarförslag angående Ålems-krysset. Båda instanserna väljer att acceptera Trafikverkets förslag till ombyggnation. Alla dokument finns på hemsidan under "Dokument" och "Ålems-krysset". Styrelsen har nu beslutat att lägga ner frågan.

Sommarens aktiviteter

23:e juli - Blueskväll med Mönsterås Bluesband

  • I Hullgrensgårdens trädgård: Kl.19.00-21.00. Trädgården öppnar upp kl.18.00. Medtag picknick-korg och gärna något att sitta på!
  • Evenemanget kräver anmälan då det är ett begränsat antal platser. Ändringar kan komma att ske pga av Covid. Ha därför koll på Facebook och hemsidan om det blir nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten.
  • Anmälan görs till eva.gustafsson@conservator.se eller 070-249 00 91 (sms).
  • Kostnad: 100:- för medlemmar och 150:- för icke medlemmar. Barn under 15 år är gratis.

Augusti Naturens apotek

  • Preliminärt datum 29 augusti, Maria berättar om växter och örter.

Facebook

Sociala medier blir viktigare och viktigare och det känns väldigt bra att vi nu är igång med detta. Det tillhör ju framtiden och är det snabbaste sättet att nu åt till flera än vårt egna nätverk, så att vi bl.a. kan locka nya medlemmar. Kontaktperson: Malin Elmlid

https://www.facebook.com/patabygden

Medlemsavgift

Avgiften (vuxen 50:-/familj 100:-) betalas till bankgiro 5369-5128. Man kan även swisha till: 123 255 8054.

Var vänlig uppge namn, adress, telefonnummer och ev. e-post på inbetalningen så att vi kan uppdatera vårt medlemsregister. Uppgifterna kan också lämnas till vår kassör Per-Anders Karlsson, Mobil: 070-301 400 6, Mail: pe-a.karlsson@telia.com. Det är viktigt att ange sin mail-adress om man vill ha våra nyhetsbrev.

Kontaktvägar

På föreningens hemsida, www.patabygden.se, går det att hitta kontaktvägarna till oss i styrelsen. Där finns också våra protokoll utlagda.

Tveka inte att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller vill engagera er i något vi arbetar med.

Styrelsen

Patabygdens Samhällsförening

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.