Nyheter – november 2021
Nyheter – mars 2021
Nyheter – november 2020
Nyheter – oktober 2020
Nyheter – september 2020
Nyheter – september 2019
Nyheter – mars 2019
Nyheter – januari 2017

Nyhetsbrev Oktober 2020

Publicerad lördag 31 okt 2020, 12:50

NYHETERInformation från styrelsen

Kanske trodde vi att vi hamnat på den säkra sidan, men Corona har än en gång fått nya krafter och vi måste fortsätta vara försiktiga med vårt beteende och agerande. Styrelsen har bestämt att inte genomdriva den årliga soppkvällen, då vi bedömer att just den typen av aktiviteter är omöjliga att genomföra inomhus just nu. Vi kan däremot glädjas åt den fantastiska höstfest vi fick i år, då ett 60-tal kom för att äta kroppkakor i Hullgrensgårdens underbara trädgård. De som önskade, pressade dessutom sina äpplen till must. Då evenemanget kunde genomföras endast utomhus kändes det helt Coronasäkert.

Förra helgen reste Roger Löfqvist och Hans Svensson vår nya flaggstång i Pataholm. Denna kommer nu användas för flaggning och för ljusspel inför advent. Vi tackar härmed engagerade medlemmar för detta genomförda projekt!

Rapportering från aktuella arbetsgrupper

1. Arbetsgruppen i Pataholm, som driver frågan angående trafik- och parkeringsfrågor mm i Pataholm, hade möte med berörda tjänstemän från kommunen den 21:e september. Kommunen projekterar nu under hösten det som ska genomföras under nästa år, hösten 2021. Finns intresse och frågor runt denna punkt så tveka inte att höra av er. Kontaktperson: Eva Gustafsson.

3. Projektet Utegym i Korpemåla-området drivs vidare. En ansökan om bidrag till projektet har skickats in till kommunstyrelsen. Vi kommer även ansöka om projektpengar från Kustlandet (jordbruksverket). Söndagen den 15:e november, kl.15.00-16.30, i Hullgrensgården kommer vi att ha ett extra styrelsemöte för denna fråga, innan vi skickar in ansökan till Kustlandet. Vi hälsar även medlemmar som är intresserade välkomna till detta möte, då vi kommer presentera dels var gymmet ska ligga och dels hur det ska se ut. Med tanke på Corona vill vi dock gärna att ni anmäler er till Ingrid eller Eva, så vi inte blir för många. Tveka inte att höra av er om ni känner intresse för denna fråga! Kontaktperson: Ingrid Wåhlin

Facebook

För att nå ut till flera och förhoppningsvis även yngre medlemmar har vi nu en Facebooksida där man kan hålla sig ajour om vad som händer. Kontaktperson: Malin Elmlid

https://www.facebook.com/patabygden

Övrigt

Årsmötet är planerat till den 28:e mars, så notera gärna detta i era kalendrar. Vi följer givetvis utvecklingen av Corona och kommer att anpassa oss efter det, men vi tycker det är viktigt att årsmötet hålls i tid så den nya styrelsen får en chans att anordna vårens och sommarens aktiviteter. Styrelsen har beslutat att bjuda in Mönsterås Bluesband till en kväll i juli. Vi tänker att det med tidigare upplägg och begränsat antal kan vara genomförbart, men som sagt vi följer utvecklingen.

Kontaktvägar

På föreningens hemsida, www.patabygden.se, går det att hitta kontaktvägarna till oss i styrelsen. Där finns också våra protokoll utlagda.

Tveka inte att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor eller vill engagera er i något vi arbetar med.

Önskar er alla en lugn och skön helg! Passa på att njuta av vår vackra höst och alla dess underbara färger!

Styrelsen

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.